Logo

FAST FORUM

Inspiring today, shaping the future of tomorrow.
See you on 9th of March
Chamber of Commerce and Industry of Bucharest | 4 Ion Ghica, Bucharest
Register to FAST FORUM
Background
Logo

FAST FORUM

Inspiring today, shaping the future of tomorrow.
See you on 9th of March
Chamber of Commerce and Industry of Bucharest | 4 Ion Ghica, Bucharest
Register to FAST FORUM

The only conference about the future of air and space tech in Romania.

Future of Air & Space Technology (FAST) Forum is ROSPIN's manifesto for the future, for you, all those passionate about evolution, technology, and aerospace engineering. 🛰️🚀✈️



A Gathering of Minds Under the Canvas of the Cosmos

The FAST Forum beckons thinkers, innovators, and dreamers to join a confluence where ideas take flight. This is more than a conference; it’s a nexus where the future of air and space technology is not just pondered, but crafted. We invite you to be part of a transformative experience that will propel your understanding and enthusiasm to new altitudes. Whether you're an industry veteran or an aspiring professional, the FAST Forum is your launchpad to the next frontier. Reserve your spot among the stars—register today.


Our Speakers

Voices that Resonate with Wisdom and Vision


At FAST Forum, our speakers are the very heartbeat of innovation, bringing a wealth of knowledge from the vanguard of air and space technology. These are the visionaries who have dared to dream and turned those dreams into reality. You will hear from astrophysicists who have their eyes set on the edges of the universe, from engineers who design the vessels that dance with the stars, and from thought leaders shaping the policies that will govern the skies above. Their insights will enlighten, their experiences will inspire, and their foresight will prepare you for the world of tomorrow.



Speaker
Bogdan Marcu

Propulsion Engineer | Blue Origin

Speaker
Adrian Dumitrescu

Systems Engineer & Studies and Bids | Astroscale

Speaker
Rares Bisag

Founder & General Director | ROSPIN

Speaker
Maria-Alexandra Niță

Co-Founder & Operational Director | ROSPIN

Speaker
Claudiu Prioroc

Technology R&D Engineer | ESA/ESTEC

Speaker
George-Cristian Potrivitu

Co-Founder & CTO | ALIENA

Speaker
Andra Stoica

Founder | Space Club

Speaker
Borsan Ioana

Founder | Muzeul de Stiinte Brasov

Speaker
Alex Bugnar

Co-Founder | OX Origin

Speaker
Andrei Predescu

Cyber Security Engineer | Airbus Defence & Space

Speaker
Radu Ciucu

Software Engineer | ESA - European Space Agency

Speaker
Alexandru Popa

Schedule Control and Risk Administration - Biomass Satellite | Airbus Defence and Space

Speaker
George Leaua

Program Associate | Elliott School of International Affairs

Speaker
Alexandra Jercaianu

Strategic Partnership & Business Development Expert | SGAC DGE-PG Member

Speaker
Laurentiu Nicolae

Junior Professional in Moon Exploration | European Space Agency - ESA

Speaker
Eliza Deaconescu

Team Manager 4Flight JDPR & One Sky | Thales

Speaker
Raluca Stefanescu

Technology Engineer | European Space Agency - ESA

Speaker
Dorina Pospai

Former ICT Consultant | HPP

Speaker
Bianca Boros

Teacher | Colegiul National Banatean Timisoara & InEdu

Speaker
Andrei Basarab

Technical Lead | Thales

Speaker
Toma Patrascu

Festival Director | Bucharest Science Festival

Speaker
Daniel Betco

Junior Guidance Navigation and Control Engineer | GMV

Speaker
Marius Trusculescu

Co-Founder | RISE

Speaker
Mihaela Nastase

Aerospace Structural Engineer | INCAS

Speaker
Alina Chira

ECOTECH Infrastructure Program Manager | INCAS

Speaker
Horatiu Gheorghe

Quality Assurance Manager | HPS

Speaker
Filip Puicea

Software Engineering Manager | Thales

Speaker
Antonia Ivan

GNSS Engineer | RISE

Speaker
Mircea Ciocoiu

Software Enginner Manager | Thales

Speaker
Ionut Stoica

Programme Officer | ECCC

Speaker
Adrian Florea

Director of Operations | ROMATSA

Speaker
Teodora Secara

Business Development | ESA

Speaker
Alexandru Moise

IT Security Architect | NN

Speaker
Mihai Ivanovici

Vice-Dean of Research | Transilvania University, Faculty of Electrical Engineering and Computer Science

Speaker
Sorina Lupu

PHD Student | Caltech

Speaker
Iulia Jivanescu

Industrial Coordinator in Romania | Betelgeuse

Speaker
Cecilia Popa

Experts Lead | EU CyberNet

And many Aerospace & Tech Enthuziasts

Agenda

Explore the Skies and Beyond at FAST Forum


Join us as we chart the course for tomorrow's horizons at FAST Forum, the premier event for the Future of Air & Space Technologies. Our comprehensive agenda is meticulously designed to ignite discussions, spark innovation, and foster collaborations. Delve into a full day of groundbreaking sessions led by industry trailblazers, as we unravel the mysteries of aerospace and push the boundaries of what's possible. From the latest advancements in aeronautics to the pioneering exploration of space, our agenda is your gateway to the future. Stay tuned for a schedule that promises to elevate your perspective and inspire action.



09:00 - 10:00


Welcome Coffee & Check-In

Forum Stage | 1 h

10:00 - 10:15


Opening by ROSPIN Board

Forum Stage | 15 min

Speaker
ROSPIN

Romanian Space Initiative Board

10:15 - 10:30


Talk

Forum Stage | 15 min

Speaker
Bogdan Marcu

Propulsion Engineer | Blue Origin

10:30 - 11:15


AIR TRAFFIC MANAGEMENT PANEL

Forum Stage | 45 min

Speaker
Mircea Ciocoiu

Software Enginner Manager | Thales

Speaker
Alina Chira

ECOTECH Infrastructure Program Manager | INCAS

Speaker
Adrian Florea

Director of Operations | ROMATSA

Moderated by

Speaker
Octavian Thor Pleter

Assoc. Prof. | UNSTPB, FIA

11:15 - 11:30


Coffee Break

Forum Stage | 15 min

11:30 - 11:45


Talk

Forum Stage | 15 min

Speaker
Raluca Stefanescu

Technology Engineer | European Space Agency - ESA

11:30 - 11:45


Talk

Inspirational & Networking Stage | 15 min

Speaker
Alexandra Jercaianu

Strategic Partnership & Business Development Expert | SGAC DGE-PG Member

11:45 - 12:00


Talk

Forum Stage | 15 min

Speaker
Adrian Florea

Director of Operations | ROMATSA

11:45 - 12:00


Talk

Inspirational & Networking Stage | 15 min

Speaker
Andrei Predescu

Cyber Security Engineer | Airbus Defence & Space

12:00 - 12:15


Talk

Forum Stage | 15 min

Speaker
George-Cristian Potrivitu

Co-Founder & CTO | ALIENA

12:00 - 12:15


Talk

Inspirational & Networking Stage | 15 min

Speaker
Horatiu Gheorghe

Quality Assurance Manager | HPS

12:15 - 13:00


SPACE TECHNOLOGY PANEL

Forum Stage | 45 min

Speaker
Andrei Basarab

Technical Lead | Thales

Speaker
Marius Trusculescu

Co-Founder | RISE

Speaker
Mihaela Nastase

Aerospace Structural Engineer | INCAS

Speaker
Daniel Betco

Junior Guidance Navigation and Control Engineer | GMV

Moderated by

Speaker
Adrian Dumitrescu

Co-Founder and Technical Director | ROSPIN

13:00 - 14:00


Lunch Break

Forum Stage | 1 h

14:00 - 14:15


Talk

Forum Stage | 15 min

Speaker
Alex Bugnar

Co-Founder | OX Origin

14:00 - 14:15


Talk

Inspirational & Networking Stage | 15 min

Speaker
Iulia Jivanescu

Industrial Coordinator in Romania | Betelgeuse

14:15 - 14:30


Talk

Forum Stage | 15 min

Speaker
Adrian Dumitrescu

Systems Engineer & Studies and Bids | Astroscale

14:15 - 14:30


Talk

Inspirational & Networking Stage | 15 min

Speaker
Radu Ciucu

Software Engineer | ESA - European Space Agency

14:30 - 15:15


CYBERSECURITY PANEL

Forum Stage | 45 min

Speaker
Ionut Stoica

Programme Officer | ECCC

Speaker
Teodora Secara

Business Development | ESA

Speaker
Alexandru Moise

IT Security Architect | NN

Speaker
Cecilia Popa

Experts Lead | EU CyberNet

Moderated by

Speaker
Andrei-Vlad Predescu

Cyber Security Engineer | Airbus Defence & Space

15:15 - 15:30


Coffee Break

Forum Stage | 15 min

15:30 - 15:45


Talk

Forum Stage | 15 min

Speaker
Sorina Lupu

PHD Student | Caltech

15:30 - 15:45


Talk

Inspirational & Networking Stage | 15 min

Speaker
Andra Stoica

Founder | Space Club

15:45 - 16:00


Talk

Forum Stage | 15 min

Speaker
Borsan Ioana

Founder | Muzeul de Stiinte Brasov

15:45 - 16:00


Talk

Inspirational & Networking Stage | 15 min

Speaker
Eliza Deaconescu

Team Manager 4Flight JDPR & One Sky | Thales

16:00 - 16:15


Talk

Forum Stage | 15 min

Speaker
Claudiu Prioroc

Technology R&D Engineer | ESA/ESTEC

16:00 - 16:15


Talk

Inspirational & Networking Stage | 15 min

Speaker
Filip Puicea

Software Engineering Manager | Thales

16:15 - 16:30


Talk

Forum Stage | 15 min

Speaker
Alexandru Popa

Schedule Control and Risk Administration - Biomass Satellite | Airbus Defence and Space

16:15 - 16:30


Talk

Inspirational & Networking Stage | 15 min

Speaker
Mihai Ivanovici

Vice-Dean of Research | Transilvania University, Faculty of Electrical Engineering and Computer Science

16:30 - 17:15


TECH EDUCATION PANEL

Forum Stage | 45 min

Speaker
Borsan Ioana

Founder | Muzeul de Stiinte Brasov

Speaker
Dorina Pospai

Former ICT Consultant | HPP

Speaker
Andra Stoica

Founder | Space Club

Speaker
Alexandru Toma Patrascu

Festival Director | Bucharest Science Festival

Speaker
Bianca Boros

Teacher | Colegiul National Banatean Timisoara & InEdu

Moderated by

Speaker
Maria-Alexandra Niță

Co-Founder & Operational Director | ROSPIN

17:15 - 17:30


Talk

Forum Stage | 15 min

Speaker
George Leaua

Program Associate | Elliott School of International Affairs

17:15 - 17:30


Talk

Inspirational & Networking Stage | 15 min

Speaker
Antonia Ivan

GNSS Engineer | RISE

17:30 - 17:45


Talk

Forum Stage | 15 min

Speaker
Laurentiu Nicolae

Junior Professional in Moon Exploration | European Space Agency - ESA

17:30 - 17:45


Talk

Inspirational & Networking Stage | 15 min

Speaker
Bianca Boros

Teacher | Colegiul National Banatean Timisoara & InEdu

17:45 - 18:00


Closing

Forum Stage | 15 min

Speaker
ROSPIN

Romanian Space Initiative Board

18:00 - 19:00


Networking

Forum Stage

21:00 - 00:00


MOONWALK Party

Location Heavy Yard




Our Partners

United in the Pursuit of Innovation


The FAST Forum is proud to stand with a constellation of partners who share our vision of a future sculpted by the advancement of air and space technologies. Our partners are integral to the fabric of this event, providing the support and resources that make this journey possible. They are esteemed educational institutions, pioneering aerospace companies, and leading-edge tech firms—all committed to fostering a community that thrives on progress and innovation. We extend our heartfelt gratitude to these organizations for helping us turn the FAST Forum into a beacon of inspiration and ingenuity.

Main Partner

R&D Partner

Industry Partner

Experience Partner

Media Partners



Community Partners

Organized by


FAST FORUM 2024 Team

Speaker
Rares Bisag

Supervisor | FAST Forum 2024

Speaker
Carmen-Alexandra Dinu

Project Manager | FAST Forum 2024

Speaker
Daniel Diaconu

Partner Relations & Graphic Design | FAST Forum 2024

Speaker
Eliza Rada

Marketing Responsible | FAST Forum 2024

Speaker
Eva Ungureanu

Partners Responsible | FAST Forum 2024

Speaker
Theodora Pasare

Fundraising Responsible | FAST Forum 2024

©ROSPIN FAST FORUM All rights reserved 2024